Kerstmarkten in Polen

Wroclaw

Traditioneel is de Kerstmarkt een van de grootste in Polen op de Markt van Wroclaw gevestigd.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Jullie kunnen hier de traditionele keuken van Neder-Silezië genieten en andere specialiteiten van het land: regionale grzaniec (het warme bier met honing, kaneel en kruidnagel), drinkbare honing, peperkoeken met chocolade en geroosterde kastanjes. De internationale smaakjes zijn ook aanwezig. Tussen tradionele Poolse toetjes is ook plaats voor de Italiaanse kaas, Turkse baklava en Spaanse churros. De verkopers komen voornamelijk uit Polen en dichtbije landen zoals Litouwen, Hongarije, Duitsland en Oostenrijk. Dit jaar zijn voor de eerste keer de decoratieve artikelen en sieraden uit Oost Afrika te koop.

In het zogenoemde ‘sprookjesbos’ kunnen kinderen de films als Roodkapje en Pinokkio bekijken. Naast de slee van de Kerstman staan de rendieren, andere attracties, voor een mooie foto’s zorgen: de sneeuwbalen en de paddestoel van de kabouter.

Olsztyn

De minder bekende stad Olsztyn organiseert voor de derde keer de “Warmiński kerstmarkt”. De weg naar de kerstmarkt is versierd met twee rijen van 1100 kersbomen.

lodowe-rzezby-2

 

Op de Vismarkt van Olsztyn staan ijssculpturen. De kramen zijn vol met snoepjes, handwerk en speelgoed. Uit de partnerstad in Finland komt een echte Kerstman op bezoek. Andere attracties zijn het theather van het vuur, de light shows en het ijsbeeldhouwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s