Kom pierogi eten…

Met vlees, met aardappel, kaas en spek, met zuurkool en paddenstoelen of met kersen of met aarbeien – deze zijn maar traditionele varianten van Poolse knoedels. Je kan ze alleen maar koken of stomen en daarna op de pan bakken voor nog meer smaak.

pierogi-1024x640

Polen zijn gek op pierogi en daarom verrast het niemand dat elk jaar in Kraków een festivaal neemt plaats, waarop de koks uit de hele land veel verschillende soorten van dit gerecht maken voor de grote publiek. Tijdens de festival wordt ook de beste knodel gekozen. Dit jaar is de knoedel met eend en abrikoos gewonnen en de publieksprijs is gegaan naar de knoedels met gerookte vlees met kruiden.

Online recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1401409/Pierogi

 

 

1234567

Advertenties

3 gedachtes over “Kom pierogi eten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s