Heerlijke stoofpot

Polen en Nederland – twee verschillende landen met eigen cultuur. Iemand die een uitstaapje naar Polen maakt, kan zeker een andere soort eetcultuur verwachten. Tot hun verbazing, houden de Polen ook van zuurkool, aardappelen en rookworst. Een van de meest heerlijke gerechten is een stoofschotel (bigos) van zuurkool, verschillende soorten vlees en paddenstoelen, erg lekker geserveerd met aardappelen of brood. Als vlees gebruikt men worst (natuurlijk), spek, rundvlees en soms ook kalfsvlees. Andere speciale ingrediënten zijn gedroogd pruimen en rode wijn. Vol van smaak! En nog een geheim: hoe langer je lat het stoven, hoe beter het smaakt. Normaal na een paar dagen is het het best.

 

xx-charsznickie-dni-kapusty-i-rekord-guinessa-w-gotowaniu-bigosu-019

Foto: het maken van de bigos voor Het World Guinness Book of Records: meer dan 2000 kg! In Charsznica, tijdens de 20. Dagen van de Kool

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s