Over PNKV

Dit blog heeft als doel om de informatie over Polen dichter bij Nederlanders brengen. Het gaat niet alleen over toeristische info over een bezoek waarde plekken, maar ook over cultuur, geschiedenis en taal. Polen is een land met rijk verleden en met interessante hedendaags. In de vorm van weetjes op dit blog willen wij onze land goed voorstellen.

Over PNKV 

Onze website: http://www.pnkv.nl/

De Pools Nederlandse Kulturele Vereniging is 35 jaar in Nederland actief. Het doel van de vereniging is het promoten van de Poolse cultuur tussen Polen en Nederlanders, integratie van beide nationaliteiten door elk jaar diverse feesten te organiseren zoals Nacht Kupała (Wianki ) in juni, het traditionele Poolse Andrea Feest in november, lezingen, concerten, expositie en sport-recreatie evenementen. Het jaarlijkse “Andrzejki”, een Poolse traditie, is al lang één van de gelegenheden waarbij onze leden elkaar met veel plezier ontmoeten. Dit geldt ook voor het gemaskerde bal met Carnaval. Ook de gezamenlijk doorgebrachte week- einden en onze literaire avonden vormen gelegenheden bij uitstek, waar de Pools-Nederlandse integratie volop bloeit.

Vier keer per jaar geeft de PNKV een eigen tijdschrift genaamd het Biuletyn uit. Het is een bron van veel informatie over de Poolse en de Nederlandse cultuur, geschiedenis, gewoonten, informatie over de actuele culturele evenementen, boeken en interviews met interessante mensen. We ondersteunen ook Poolse schrijvers. Dit doen we door het publiceren van hun boeken in Nederland. De PNKV is een tweetalige organisatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s